Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

MSB erbjuder utbildningar för att stärka och utveckla förmågan inom svensk räddningstjänst, civilt försvar och krishantering. Genom omvärldsbevakning, aktuell forskning och beprövad erfarenhet utvecklar vi våra utbildningar och dess genomförande för att möta framtidens behov på bästa sätt och hos oss får du möjligheten att bidra till svensk räddningstjänst.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer att utbilda på MSB:s grundutbildning för räddningspersonal i beredskap (Grib)  i kompetensområdena brand och räddning samt på programmet Skydd Mot Olyckor, SMO i kompetensområdena brand och räddning. Utifrån verksamhetens behov kan uppgifterna även komma att omfatta utbildning och övning kopplat till räddningstjänstverksamheten i fredstid och under höjd beredskap och andra ämnesområden. 

I arbetsuppgifterna som lärare ingår att utveckla, förbereda, genomföra, bedöma och följa upp utbildningar, kurser och studieresultat, både i Revinge och ibland på MSBs skola på Sandö. Du kommer utbilda våra studerande både på skolorna men också på distans via vår digitala lärplattform. 

I vårt team av lärare deltar alla i ämnesdiskussioner, ämnesutveckling och samverkar med andra ämnesområden inom vår egen myndighet, andra lärare och med externa aktörer. MSB Revinge arbetar generellt med ämnesövergripande och samverkande projekt och vi är del av varandras utbildningar i möjligaste mån.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

  • genomgått Grib eller SMO alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • erfarenhet av arbete i svensk räddningstjänst och/eller har aktuell, gedigen och mångårig erfarenhet av operativt arbete i en räddningstjänst.
  • aktuellt tjänstbarhetsintyg för rök och kemdykning.

Det är meriterande om du har:

  • god kännedom om och har genomfört kurser enligt MSB:s utbildningskoncept för Grib.
  • god kännedom om och har deltagit i nätverk och utveckling av MSB:s utbildningskoncept för Grib.
  • dokumenterad utbildning inom kompetensområdena brand och räddning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
  • kunskap om och erfarenhet av MSB:s utbildningsverksamhet inom brand och räddning. 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Du är en person som har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar engagemang och delaktighet i undervisningen. Du anpassar dig till målgruppen och möter alla med respekt och öppenhet. Du är en god lagspelare, är duktig på att skapa hållbara relationer och löser uppdrag tillsammans. Du har förmågan att planera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.
Din placeringsort kommer att vara i Revinge och resor i anställningen förekommer.

Om oss

Anställningen är placerad på Avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande på Enheten för grundutbildning 2. Enheten har i uppdrag att förbereda, resursplanera, genomföra och följa upp och utveckla utbildningar och kurser avseende grundutbildningar inom området skydd mot olyckor samt annan utbildning och kursverksamhet inom kompetensområdet, samt konferenser och uppdragsutbildningar. 

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Marita Tillman. Fackliga företrädare är Thomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2023. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/80
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb