Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du tillsammans med oss stärka samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig? Då kanske du är vår nästa kollega!

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara kursansvarig för kurs 08, Den stora olyckan, i SMO-utbildningens fjärde och sista termin. Du kommer även att undervisa i kursen och vara övningsledare i huvuddelen av de praktiska lektionerna. Du kommer att ansvara för examinationer och bedömning av de studerandes förmågor och kompetenser i kursen.

Du kommer även att vara en medspelare i arbetslaget och enheten och vara delaktig i den löpande samordningen och utvecklingen av utbildningen. Du kommer även att ingå i ämnesutvecklingsgrupp för ämnet brand. Dessa uppgifter görs i proportion till tjänstens omfattning.

Dina kunskaper och kompetenser

Du har:

  • SMO-utbildning   
  • Minst 5 års erfarenhet av operativt arbete på räddningstjänst, på minst halvtid
  • Erfarenhet av att utbilda eller handleda nya medarbetare eller studerande

Det är meriterande om du har:

  • Pedagogisk utbildning  
  • Erfarenhet av insatser i komplexa miljöer 

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme. Läs mer om våra medarbetarkriterier
Du tar ett mycket stort eget ansvar i att planera ditt arbete och undervisning tillsammans med närmsta kollegor. Du är kommunikativ och har lätt för att förklara, instruera och återkoppla till studerande samt bidrar på samma sätt i kollegiets gemensamma arbete.

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning på deltid, ca 40%, med start enligt överenskommelse under sommaren 2023 och tills vidare men som längst till och med 20240121, men med möjlighet till förlängning.
Din placeringsort kommer att vara i Revinge och resor i anställningen förekommer.

Om oss

Enheten för grundutbildning på vår skola i Revinge har i uppgift är att förbereda, resursplanera, genomföra och följa upp och utveckla den tvååriga utbildningen i skydd mot olyckor (SMO), annan utbildning och kursverksamhet inom kompetensområdet, samt konferenser och uppdragsutbildningar.

Medarbetarskapet och ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med MSB:s medarbetar- och ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv. Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Mikael Lennartsson. Fackliga företrädare är Tomas K Nilsson (Saco-S), Rutger Granberg (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/45
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb