Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Om anställningen

Vi söker nu en strategisk rådgivare till den operativa avdelningens stab (OA-SB). Vid OA-SB finns idag ett tiotal medarbetare som är placerade i både Karlstad och Stockholm. 

Medarbetarskapet och ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med MSB:s medarbetar- och ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Arbetsuppgifter

Som strategisk rådgivare ansvarar du för utredningar, projekt eller motsvarande av särskilt strategisk karaktär som syftar till att utveckla MSB:s operativa verksamhet. Dina arbetsuppgifter kommer kunna variera över tid beroende på vilka större utvecklingsarbeten som staben har ansvar för. Det kan bland annat handla om uppgifter inom ramen för avdelningens beredskapsplanering, utveckling av myndighetens operativa roll eller andra prioriterade utvecklingsarbeten som relaterar till avdelningens styrning och verksamhetsutveckling.

Som medarbetare i staben tillkommer även andra uppgifter såsom att vara sammanhållande för beredningar och remisser, lottning av ärenden och framtagande av olika underlag till avdelningschefen eller myndighetsledningen. Arbetsuppgifterna kommer därför att variera över tid och innebära både snabba leveranser och långsiktiga utvecklingsprojekt.  

Din kompetensprofil:

Du har:

  • akademisk utbildning inom samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • mycket god kunskap om det svenska krisberedskapssystemet och totalförsvaret.
  • dokumenterat god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta i en stab och med styrning och ledning av verksamhet.
  • förståelse för MSB som organisation och förmåga att orientera dig i myndighetens olika roller i krisberedskapssystemet och totalförsvaret.
  • erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Som medarbetare och ledare på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du kompletterar gruppen på ett bra sätt. Som medarbetare i staben är det särskilt viktigt att du är lyhörd, samarbetar väl, är kommunikativ och tycker om att arbeta i team. Vidare är det viktigt att du tar initiativ och är självgående, ser helheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att axla en ledande roll, identifiera lösningar och skapa resultat i ett utvecklingsarbete där strukturer och arbetsformer är under framtagande. Du har analytisk förmåga och förmåga att hantera strategiska frågor såväl som mer praktiska arbetsuppgifter

Om enheten

Stabens uppgift är att stödja avdelningschefen med att inrikta, planera, styra och följa upp verksamheten. I detta ingår verksamhetsutveckling och arbete för ökad kvalité och effektivitet, samordning av arbete med EU och övriga internationella frågor. Vidare ingår stöd med mötesplanering, ärendehantering och kvalitetssäkring.

Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning

Ort: Karlstad 

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Sara Sjölund. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Peter Nytting (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 26 mars 2023, märkt med referensnummer 2023/37.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/37
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb