Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om anställningen

Vi söker en chef till enheten för säkerhet och hälsa. Enheten ingår i MSB:s Operativa avdelning och består av ett drygt tiotal medarbetare som är placerade i Karlstad och Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som chef för enheten ansvarar du för verksamhet, personal och budget. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar till verksamhetsutveckling för såväl enheten som hela avdelningen. Verksamheten kan komma att förändras över tid och som chef har du en viktig roll i att driva förändring tillsammans med övriga avdelningsledningen.

Som chef ansvarar du för att driva enhetens frågor på en strategisk och operativ nivå. Du ska leda och styra med enhetens, avdelningens och myndighetens mål och värdegrund som utgångspunkt. I din roll som chef ingår samverkan både internt inom MSB och med aktörer nationellt och internationellt.

Eftersom enheten är relativt nybildad kommer du att leda fortsatt utveckling av både verksamhet och medarbetare.

Tidsramarna för det operativa arbetet kan vara extremt korta och du förväntas kunna fatta beslut under stark tidspress, baserat på begränsad information. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Din kompetensprofil:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av chefsrollen från en större organisation och erfarenhet av operativt beslutsfattande. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete på myndighet eller annan större organisation och av att leda människor och grupper i utveckling.

Det är meriterande om du  har förståelse för vad som påverkar insatspersonalens hälsa och säkerhet i en internationell civil kontext. Det är också meriterande om du själv har erfarenhet av internationellt arbete. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera. Ditt ledarskap präglas av tillit och dialog. Du skapar förutsättningar för motivation, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare. Som ledare är det av stor vikt att du har en helhetssyn, gott omdöme och en strategisk förmåga som innebär att du kan sätta enhetens uppdrag i ett större sammanhang.

Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet.

Som anställd i staten bidrar du till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Du kommer vara placerad på Operativa avdelningen vid Enheten för säkerhet och hälsa. Enhetens uppgift är att tillhandahålla säkerhets- och hälsorelaterat stöd avseende myndighetens internationella verksamhet. I uppgiften ingår att bedöma säkerhets- och hälsorisker och att föreslå åtgärder samt att tillhandahålla säkerhets-, medicinskt och psykosocialt stöd vid pågående insatser.
Du kan läsa mer om MSB:s organisation här.

Anställningsvillkor

Du blir tillsvidareanställd på heltid och får ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år. MSB tillämpar provanställning. Placeringsort är Karlstad eller Stockholm och resor i tjänsten förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
Du kan läsa mer om anställningsvillkor och förmåner här.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta Anneli Bergholm Söder. Fackliga företrädare är Carin Hammarbo (Saco-S), Marie Velasquez Fredriksson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 27 april 2021, märkt med referensnummer 2021/65.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad eller Stockholm
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/65
Publicerat 2021-04-06
Sista ansökningsdag 2021-04-27

Zurück zu Stellenangeboten