Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB arbetar för ett säkrare samhälle i en föränderlig värld. Det är vi som stärker Sveriges förmåga att fungera i kris och till och med krig. Det betyder att alla våra medarbetare bidrar till ett land där människor är beredda: Från norr till söder sprider vi kunskap och agerar för att skydda liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Vill du göra skillnad och tillsammans med oss arbeta för ett säkrare samhälle? Då kanske du är vår nästa kollega

Som dokumentcontroller/registrator inriktning utlämnande av allmän handling kommer du att vara en del av teamet på Informationshanteringsenheten och arbeta med att säkerställa offentlighet och sekretess. Hos oss får du möjligheten att bidra till samhällets informationshantering och att värna de demokratiska värdena i samhället.

Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter som dokumentcontroller/registrator inriktning utlämnande av allmän handling ingår:

 • Traditionella registratorsuppgifter som postöppning, registrering av både öppna och sekretessbelagda handlingar och kvalitetssäkring och uppföljning av myndighetens informationshantering
 • Självständigt handlägga utlämnanden av allmänna handlingar
 • Stötta andra handläggare i hanteringen av utlämnanden av allmänna handlingar

I anställningen ingår också att hantera säkerhetsskyddsklassificerade handlingar och signalskydd enligt gällande rutiner.

Som dokumentcontroller/registrator är du ett stöd i och tar en aktiv del av det pågående utvecklingsarbetet inom informationshanteringsområdet på MSB och ger användarstöd i ärende- och dokumenthantering, både vad gäller systemstöd och regelverk. Det finns goda möjligheter att vara med och påverka hela myndighetens arbetssätt inom informationshanteringsområdet. I anställningen ingår både utbildning och support till handläggare.

Medarbetarna på registraturen har ett nära samarbete med varandra och med övriga funktioner inom enheten. Arbetet inom enheten bedrivs ofta funktionsövergripande i team med kollegor från de andra funktionerna inom enheten.

MSB jobbar aktivt med digitalisering och informationshanteringsenheten är ledande och drivande i det arbetet. Innehållet i anställningen kan komma att förändras över tid, utifrån nya krav och tillkommande uppgifter för enheten.

Dina kunskaper och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • Utbildning som dokumentcontroller/registrator, eller akademisk utbildning inom t. ex. samhälls-/eller statsvetenskap, juridik eller arkiv, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara relevant.
 • Kunskap om lagar och regler för hantering av både öppen och sekretessbelagd information.
 • Minst ett års erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat inom registratur eller arkivfunktion inom offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet av att självständigt handlägga utlämnanden av allmänna handlingar
 • Arbetat med GDPR-/dataskyddsfrågor
 • Erfarenhet av att hantera säkerhetsskyddsklassificerade handlingar.
 • Erfarenhet av att arbeta med signalskydd.

Som alla medarbetare och ledare hos oss förväntas du kunna arbeta uppdragsorienterat, utvecklingsinriktat, dialoginriktat, ha god självkännedom och bidra genom att vara ett föredöme.
Läs mer om våra medarbetar- och ledarkriterier.

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har hög integritet. 

Om anställningen

Vi erbjuder dig en anställning tillsvidare på heltid som inleds med en provanställning.

Din placeringsort kommer att vara Stockholm och resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap är ett krav för anställning på MSB då den innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Anställningen är placerad på Informationshanteringsenheten som hör till Avdelningen för verksamhetsstöd.

Enhetens uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp registrering, utlämnande och lagring av myndighetens information. På enheten finns tre funktioner och tjänsten som dokumentcontroller/registrator är placerad inom registraturen. Totalt är vi 20 medarbetare på enheten och vi finns både i Karlstad och i Stockholm.

Efter överenskommelse kan det finnas möjlighet att arbeta del av arbetstiden på distans.

Vi erbjuder dig också en möjlighet att ta ut friskvårdstimme och du får även ett friskvårdsbidrag. För dig som statligt anställd finns också förmånliga semestervillkor.

Alla vi som arbetar på MSB förväntas och ska bidra till ökad jämställdhet och likabehandling för en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Läs mer om vår organisation, förmåner och hur det är att arbeta hos oss

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Eriksson (tillgänglig för frågor under v 29). Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2024

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/100
Publicerat 2024-07-08
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb