Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Om tjänsten

Tjänsten är placerad i Karlstad på Enheten för utbildningsadministration (RO-UA).
Du kommer tillsammans med kollegor ansvara för utbildningsadministration inklusive antagning och utvärdering av olika utbildningar som MSB driver eller samverkar kring.

Arbetsuppgifter

Som antagningshandläggare administrerar du antagning till olika utbildningar och arbetar aktivt med de IT-stöd och system som finns uppbyggda kring antagning och utvärdering. Administrationen består av många frågor och svar från allmänhet och presumtiva sökande till våra utbildningar. Du har nära kontakt med kollegor som utvecklar utbildningar och även MSB.s skolor. I din roll som antagningshandläggare har du också kontakt med studerande, kommunala räddningstjänster och andra myndigheter som MSB samverkar med. Arbete med ekonomiadministration och viss beställning kring utbildningarna ingår också i dina arbetsuppgifter.

Din kompetensprofil:

Du har relevant högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande om du har flera års erfarenhet av arbete med studieadministration och antagning, gärna från en statlig myndighet.

För att trivas i rollen ser vi att du är van att hantera olika systemstöd och tycker att kundkontakt, administration och dokumentation är en stimulerande del i merparten av ditt arbete.

Du kan självständigt prioritera, strukturera och driva ditt arbete. Du hittar lösningar på problem och delar prestigelöst med dig av din kunskap. Du känner dig trygg i att använda regelverk och förordningar och är intresserad av samhällsfrågor. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper samt hur du kompletterar den redan befintliga gruppen.

Om MSB

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Tjänsten är placerad på avdelningen för räddningstjänst och olycksförebyggande och Enheten för utbildningsadministration. Enhetens uppgift är studieadministration för utbildningsverksamheten. I detta ingår antagning och urval till utbildning, att beställa och utvärdera enskilda utbildningsinsatser samt att marknadsföra utbildning.
Du kan läsa mer om MSB här.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med sista september 2022 med placering i Karlstad. Resor i tjänsten förekommer.

Under pandemin arbetar majoriteten av våra medarbetare hemifrån och det mesta av arbetet sker på distans. Du bör vara beredd på att stor del av din introduktion sker på distans.

Du har goda möjligheter till både tid för friskvård samt friskvårdsersättning.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta Monica Roxne, enhetschef. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (SacoS), Stefan Haggö eller Ove Brunnström (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 11:e april 2021, märkt med referensnummer 2021/55.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/55
Publicerat 2021-03-19
Sista ansökningsdag 2021-04-11

返回职位空缺页面