Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Lärare i stabsarbete och övning

MSB utbildar personal för samhällsviktiga funktioner där utbildning ska möta både dagens och morgondagens krav. Vi genomför utbildningar för att stärka och utveckla förmågan inom krisberedskap och civilt försvar och söker nu ytterligare medarbetare till oss.  

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du möjlighet att tillsammans med kollegor utbilda för att stärka samhällets krisberedskap såväl nationellt som internationellt. Vi utbildar bl.a. inom stab och ledning, skydd av samhällsviktig verksamhet, kriskommunikation, minhantering, övning och samverkan. Vi utbildar även personal till de nationella förstärkningsresurserna.

Vi håller utbildningar runt om i landet, ofta på uppdrag av olika aktörer, vilket innebär att du ofta reser i tjänsten. Ibland förekommer internationella utbildningsuppdrag, framförallt inom Europa. Arbetets natur och vår användning av digitala verktyg innebär att det finns goda möjligheter att arbeta på distans när verksamheten så tillåter, även om din stationeringsort är MSB Sandö i Kramfors kommun.

I korthet innebär arbetet att du:

  • utbildar inom krisberedskapsområdet, framförallt inom stab och ledning och övningsmetodik
  • tillsammans med kollegor förbereder, genomför och följer upp kurser
  • bidrar i utvecklingen av nya utbildningar och kurser inom området

 

Din kompetensprofil­­

Du har relevant akademisk utbildning inom exempelvis krisberedskap, statsvetenskap, risk och säkerhet eller utbildning/erfarenhet inom områdena stab och ledning, övning och krisberedskap som arbetsgivaren finner likvärdig. 

Du har erfarenhet av arbete inom krisberedskapsområdet och stab- och ledningsarbete. Du har god kännedom om hur det svenska krishanteringssystemet fungerar. 

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är ansvarstagande, initiativrik och har god samarbetsförmåga. Du har god pedagogisk förmåga samt relevanta IT-kunskaper.  

Meriterande är: 

  • kontinuitetshantering vid skydd av samhällsviktig verksamhet och arbete som tjänsteman i beredskap
  • erfarenhet av övningsledning och övningsutvärdering
  • pedagogisk erfarenhet eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren finner likvärdiga
  • kunskaper och/eller erfarenhet inom internationell krisberedskap och den europeiska civilskyddsmekanismen
  • utbildning i ledarskap
  • erfarenhet av operativ ledning på strategisk och/eller normativ nivå 

Anställningsform

Tjänsten är tillsvidareanställning. MSB tillämpar provanställning. 

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

 Vill du få mer information?

Kontakta enhetschef Louisa Rolandsdotter på mailadress; louisa.rolandsdotter@msb.se. Fackliga företrädare är Jörgen Mähler (Saco), Karl-Johan Rahm (ST) och Leif Fröhlén (Seko). Samtliga nås via växelnumret 0771-240 24

 Din ansökan

ska vara inkommen till MSB 2 augusti 2020 märkt med referensnummer 2020/77. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons. 

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem. 

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Inviduell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Sandö
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/77
Publicerat 2020-06-04
Sista ansökningsdag 2020-08-02

返回职位空缺页面